Brussel Preventie & Veiligheid: wij zijn er klaar voor. Jij ook?

Bruxelles Prévention et SécuritéOp 28 april 2016 besliste de Brusselse Gewestregering drones aan te kopen voor de politie- en hulpdiensten.  Deze drones zullen waardevol blijken bij de omkadering van evenementen en het beheer van incidenten.

Daartoe zullen federale politiemensen van de dienst van de Brusselse Directeur-Coördinator opgeleid worden ter ondersteuning van de zes lokale politiezones, de brandweer en andere gewestelijke diensten. Hun effectieve indiensttreding staat gepland voor eind dit jaar na afloop van de vereiste opleidingen voor de bediening van deze toestellen.

Twee van de vijf aangekochte drones zullen een eerste keer te zien zijn op de stand van Brussel Preventie & Veiligheid (BPV) die wordt opgezet samen met de diensten van politie en brandweer naar aanleiding van de vieringen voor 21 juli 2017.

Wie dat wil, kan op de stand ook kennismaken met de nieuwe instelling van openbaar nut Brussel Preventie & Veiligheid (BPV) die sinds de zesde staathervorming belast is met het gecentraliseerd en transversaal veiligheidsbeheer in Brussel en met de uitbouw van een gewestelijk veiligheidsbeleid.

In deze structuur de dienst van de Hoge Ambtenaar van de Brusselse Agglomeratie bij Brussel Preventie & Veiligheid coördineert de dagelijkse voorbereiding daarnaast ook uit:

  • noodplannen, die onder meer actiefiches bevatten voor elke situatie,
  • preventieve maatregelen tijdens grote evenementen,
  • oefeningen, waarbij de verschillende partners de bestaande procedures testen en hun samenwerking verder afstemmen…

Ook op 21 juli wordt alles in het werk gesteld zodat ieder zorgeloos kan feestvieren! Dat gebeurt via gezamenlijk overleg, de aanwezigheid van hulpverleners en verzorgingsposten, een aangepaste omkadering, de verdeling van drinkwater enz.

Wij verwachten u dus in groten getale op onze stand waar ook goodies met het BPV-logo zoals petjes, handspinners, ballonnen, eerstehulp-etuis en meer worden uitgedeeld !

Landing drone en camera verandering