Feest in het Park: Brussel kleurt zwart-geel-rood!

Vrijdag 21 juli 2017: afspraak in Brussel voor de nationale feestdag! Neem je Belgische vlag mee en toon je getrouwheid aan ons land en de koninklijke familie. Op het programma? Reuzenstoet, folklore, bezoek van instellingen en musea … Talrijke gratis animaties van 10 tot 23 uur.

Het “Feest in het Park”, dat door de Vereniging ter Bevordering en Promotie van Brussel wordt georganiseerd, vindt plaats van het Justitiepaleis
aan het Poelaertplein over de Regentschapstraat tot in het Warandepark.

Zoals elk jaar vind je het “politiedorp” van de federale en lokale politie aan het Poelaertplein.

Defensie stelt je een waaier van activiteiten, animaties en initiaties voor in de Regentschapstraat.

Op de Zavel zet de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken een “veiligheidsdorp” op. Je vindt er onder andere de Civiele Bescherming, de DDBMH, B-FAST, het Rode Kruis en de jeugdbrandweer.

Alle publieke instellingen en musea nemen deel aan het feest en zullen open zijn: de Synagoge, de kerken, het Rekenhof, de musea, het paleis van Karel van Lotharingen en de Protestantse Kapel.

Aan het Koningsplein vind je het Europees dorp. Kom je met kinderen? Afspraak in het Warandepark waar talrijke kinderspelen te vinden zijn.

Het feest wordt beëindigd met een prachtig vuurwerk dat afgestoken wordt vanuit de tuinen van het Paleis der Academiën om 23 uur. De
vuurwerkmeester zal de Brusselse hemel oplichten met duizenden sterren, dankzij de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister. De
toeschouwers zijn welkom op het Paleizenplein.

De feestelijkheden van 21 juli worden georganiseerd in samenwerking met Defensie, de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, de Stad Brussel, de Kanselarij van de Eerste Minister, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, het Europees Parlement en de Europese Commissie.

Een onvergetelijke dag die je zeker niet mag missen!

Programma