“Belgian Party” – gratis concert met laser- en droneshow en geïntegreerd vuurwerk

Een gratis evenement, georganiseerd door de FOD Kanselarij van de Eerste Minister, zal opnieuw de festiviteiten rond 21 juli afsluiten in het Jubelpark in Brussel (zie praktische info hieronder).

Vanaf 21 uur zullen tal van Belgische artiesten het spektakel verzekeren en ons een echte “Belgian Party” laten beleven! Het wordt een concert vol verrassingen, en met de Olympische en Paralympische Spelen in aantocht zetten we dit keer uiteraard ook de atleten van Team Belgium in de kijker!

In het park zullen foodtrucks en bars staan opgesteld, en dankzij grote beeldschermen zullen zoveel mogelijk mensen van de show kunnen genieten.

Artiesten

Puggy is een verfrissende Belgisch-internationale poprock band. Hun liveoptredens zijn legendarisch en de hits When You Know en How I Needed You behoren tot het collectief geheugen! Dit jaar kwam de nieuwe EP Radio Kitchen uit, waarvoor de band samenwerkte met verschillende grote artiesten.

 

Soloartieste Sylvie Kreusch weet haar publiek steeds te veroveren met een unieke mix van dromerige pop, elektronische klanken en zwoele vocals. Met haar debuutalbum Montbray (2021) scoorde ze verschillende hits en ook haar nieuwe single Hocus Pocus neemt je terug mee op een betoverende reis!

 

Reinel Bakole is een bijzonder veelzijdige artieste van 25 jaar en wordt beschouwd als de rijzende ster van de avant-garde Belgische soulscene. Haar talent omspant zang, songwriting, dans en performance en vormt een multidisciplinair muzikaal universum dat creatieve grenzen verlegt.

 

Helena brak door in het laatste seizoen van Star Academy waar ze het tot de halve finale schopte. Sindsdien was ze niet meer te stoppen. Aimée pour de vrai bezorgt je ongetwijfeld kippenvel. Onlangs bracht ze de nummers Summer Body en Nouveau Cœur uit, ideaal om deze zomer bij weg te dromen!

 

Helmut Lotti is één van de drie bestverkopende Belgische artiesten ooit. In 1995 kwam zijn eerste Goes Classic-album uit waarvan hij wereldwijd meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht. 2025 wordt een jubileumjaar voor Lotti en op 21 juli brengt hij twee van zijn grootste Classic Hits.

 

Youssef Swatt’s is een jonge rapper met een passie voor muziek, literatuur en Franse hiphop. Hij heeft drie albums op zijn palmares staan: Vers l’infini et au-delà (2017), Poussières d’espoir (2020) en Pour que les étoiles brillent (2022). Hij is een ware dichter.

 

Omdat Het Kan & Average Rob vormen een dj-duo dat garant staat voor explosieve energie en hits van alle generaties. Met een mix tussen goldies, classics, pophits en zwaardere drum-‘n-bass en dubstep knallers weten ze als geen ander hoe ze het publiek kunnen entertainen.

 

Lost Frequencies, artiestennaam van dj-producer Felix De Laet, veroverde met Are You With Me de eerste plaats in de hitlijsten van maar liefst 18 landen en sindsdien ging het enkel nog in crescendo! Bekroond met talloze awards, miljarden keer gestreamd en uiteraard geen onbekende op Tomorrowland.

 

Ze was pas veertien toen Emma Bale naam maakte in The Voice Kids in Vlaanderen. Kort daarna schitterden haar nummers All I want en Run bovenaan in de hitlijsten. Onlangs bracht ze de EP 3.2 uit, het tweede deel van een drieluik dat symbool staat voor haar persoonlijke en muzikale evolutie.

 

Auteur, componist en acteur Thomas Mustin, gekend als Mustii, onderscheidt zich door zijn unieke mix van electropop en theatrale flair. Hij vertegenwoordigde ons land dit jaar op het Eurovisiesongfestival met Before the Party’s Over – een lofzang op het leven, fragiel en krachtig tegelijk.

Presentatoren

Peter Van de Veire (VRT 1) • Kat Kerkhofs (Play4) • Joëlle Scoriels (La Une) • Julia Slot (BRF)

Na het concert staat er ook een laser- en droneshow met geïntegreerd vuurwerk afgevuurd door Arteventia op het programma, dat georganiseerd wordt in samenwerking met S.I. Brussels Promotion. Dit ballet van licht en kleuren, vol magie en perfect gesynchroniseerd met begeleidende muziek, zal de monumentale Jubelparksite doen oplichten. Een unieke ervaring dus!

Het concert en de laser- en droneshow met geïntegreerd vuurwerk worden ook uitgezonden op de nationale televisiezenders VRT 1, Play4, La Une en BRF, alsook op TV5 Monde.

Praktische info en plan
  • Het concert begint om 21 uur, maar je bent van harte welkom in het park vanaf 18 uur.
  • Er zijn foodtrucks, bars, toiletten en EHBO-posten voorzien in het park.
  • Het park zal enkel toegankelijk zijn via de hoofdingang, gelegen in het midden van de Blijde Inkomstlaan (zie plan hieronder).
  • Het deel van het park tussen de triomfboog en de ingang aan metro Merode zal voor het publiek gesloten zijn.
  • Er is geen parkeergelegenheid. Maak bij voorkeur gebruik van het openbaar vervoer en het metrostation Schuman. Meer info via mivb.be
  • Er zullen fietsenstallingen worden geplaatst aan het begin van de Renaissancelaan en aan het begin van de Nerviërslaan (zie plan hieronder).
  • Er zal een specifieke ingang zijn in het park (via Nerviërslaan) voor personen met beperkte mobiliteit, alsook een voorbehouden zone in de nabijheid van het podium (zie plan hieronder).
  • Breng geen te grote tassen mee. Glazen flessen en blikjes zijn niet toegestaan in het park.
  • Meer info: