21.00 uur: Concert “Happy Belgium” gevolgd door een laser-, licht- en vuurwerkshow.

Een gratis evenement, georganiseerd door de FOD Kanselarij van de Eerste Minister, zal de festiviteiten rond 21 juli afsluiten in het Jubelpark in Brussel (zie praktische info hieronder).

De Nationale Feestdag valt dit jaar samen met het 10-jarig koningschap van koning Filip. Twee redenen om samen een avond door te brengen rond het thema ‘Happy Belgium!’, in aanwezigheid van de koninklijke familie.

Vanaf 21 uur worden tal van Belgische artiesten verwacht voor een concert vol verrassingen om niet alleen de koning te eren, maar ook de Belgen die zich de afgelopen tien jaar hebben onderscheiden. De artiesten zullen hun hits brengen onder begeleiding van een orkest gedirigeerd door Michel Bisceglia.

In het park zullen foodtrucks en bars staan opgesteld en dankzij grote beeldschermen zullen zoveel mogelijk mensen van de show kunnen genieten.

Artiesten

Ozark Henry is als zanger, songwriter en producer niet aan zijn proefstuk toe. Of het nu gaat om avant-gardistische elektronica, pop, klassieke muziek of immersive sound, al jarenlang brengt hij de ene hit na de andere uit. Zo vierde Ozark Henry het 20-jarige jubileum van Birthmarks (2001), een succesplaat die maar liefst 90 weken in de Ultratop stond met hits zoals Rescue en Word up.

 

Al van jongs af aan was duidelijk dat Mentissa op een podium zou staan. Op amper 14-jarige leeftijd won ze The Voice Kids in Vlaanderen, maar het was in 2021 dat de jonge Franstalige singer-songwriter werd ontdekt als finaliste in het 10e seizoen van The Voice.
Haar doorbraak kwam er met het nummer Et Bam, geschreven door haar coach Vianney. Met deze hit is haar carrière definitief gelanceerd. Mentissa bracht haar eerste album La Vingtaine uit in november 2022 en stond kort daarna in het voorprogramma van Vianney in de Olympia in Parijs. Voortbouwend op dit succes begon ze begin 2023 aan haar eerste tournee in Frankrijk en werd ze zelf coach voor The Voice Belgique.

 

Met zijn kenmerkende grote hoed op vertegenwoordigde Gustaph ons land in 2023 op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Hij bracht het nummer Because of You, een ode aan de queer community en ‘the chosen family’. De Leuvense zanger eindigde er op de 7e plaats!
Stef Caers (42), zoals hij in het echt heet, heeft een lange carrière als achtergrondzanger achter de rug, trad jaren op met het Britse Hercules & Love Affair, is producer en zangdocent. Hij is al meer dan 20 jaar actief in de muziek.

 

Colt, voorheen Coline & Toitoine, is een Belgische elektropopband die in 2018 werd opgericht door Coline Debry en Antoine Jorissen. Sinds hun eerste nummer Write a Song heeft de groep naam gemaakt door op te treden op Nuits Botaniques, Solidarités, Belgian Pride en zelfs in het buitenland, van Zweden tot New York.
Het Brusselse duo is pas 24 jaar oud, heeft al miljoenen streams en een eigen identiteit. Ze produceren hun muziek in hun slaapkamer, maar het resultaat is allesbehalve amateuristisch. Een mix van indie, folk en elektropop, elk nummer is een aparte microkosmos, met de pure, betoverende stem van Coline en de pakkende instrumentals van Toitoine als rode draad.

 

Paul Michiels is een rasartiest die al sinds de jaren zestig actief is in de Belgische muziekscene. Zijn grote doorbraak kwam er in de jaren tachtig toen hij samen met Jan Leyers de band Soulsister oprichtte. Het nummer The way to your heart werd een wereldwijde hit. Vandaag is Paul Michiels nog steeds te zien op het podium met zowel nieuw als ouder werk.

 

RORI is een jonge Belgische singer-songwriter die verschillende stijlen mengt tot een krachtige moderne pop, geïnspireerd door haar achtergrond en de rock van de vroege jaren 2000 (Arctic Monkeys, Libertines, Strokes, enz.). Ze heeft al naam gemaakt op het Botanique-podium en op festivals zoals Dour en Les Ardentes.
Begin 2023 bracht ze haar debuut-EP Ma saison en enfer (een verwijzing naar Arthur Rimbaud) uit, waarop nummers als Docteur en Ma Place staan.

 

Axelle Red is een singer-songwriter met Limburgse roots. Haar  hits Sensualité, Je t’attends, Parce que c’est toi, Ma Prière en Rouge Ardent behoren allemaal tot het Belgische muzikale erfgoed!
Van de tiental studioalbums die ze uitbracht werden er in totaal meer dan vijf miljoen stuks van verkocht
Onze flamboyante nationale ster vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit en werkt samen met tal van artiesten van alle horizonten om haar eigenheid, humanitaire inzet en emoties te blijven delen, waarbij de hedendaagse uitdagingen nooit ver weg zijn.

 

Daan is een singer-songwriter en muzikant die deel uitmaakt van de band Dead Man Ray. Met zijn soloproject DAAN bracht hij al vijftien albums uit, met The Ride (2022) als meest recente toevoeging aan zijn oeuvre, en zorgde hij voor talloze hits in de Ultratop Vlaanderen. Zijn lange carrière omvat een gamma van rock over elektro tot akoestisch. Hij zingt zowel in het Engels als in het Nederlands en het Frans.

 

Amber Broos is pas twintig jaar oud maar heeft als DJ al heel wat verwezenlijkingen op haar palmares staan. Ze heeft haar eigen maandelijkse show op One World Radio, het officiële radiostation van Tomorrowland, alsook bij Studio Brussel met haar UNTZ radio show. Haar eigenzinnige combinatie van techno, rave en retro valt in de smaak bij het publiek in België en ver daarbuiten. Deze zomer heeft ze haar debuut Europese tour, zal ze voor de eerste keer op de Mainstage van Tomorrowland staan en zal ze eind oktober haar eigen headline show organiseren in de Waagnatie.

 

Met zijn unieke zang- en danstalent heeft Loïc Nottet het al ver geschopt in de muziekwereld. Niet alleen verzilverde hij een vierde plaats op het Eurovisiesongfestival in 2015, hij veroverde ook de hitlijsten met zijn albums Selfocracy (2017) en Sillygomania (2020). Dit jaar voegde Loïc daar ook zijn derde album Addictrocrate aan toe, een mengeling van klassieke én urban sounds die hem gevormd hebben als artiest.

 

Zeggen dat zangeres en actrice Camille een fenomeen is, is een understatement. Sinds haar doorbraak met de jeugdserie #LikeMe, voert haar muziek week na week de hitlijsten aan. Denk maar aan haar debuutalbum Vuurwerk en de gelijknamige single die 40 weken lang in de Vlaamse Ultratop 50 stond. Vorig jaar kwam haar tweede soloalbum SOS uit en kwamen meer dan 150 000 mensen naar haar shows kijken. Bovendien is ze vanaf volgend jaar te zien in haar eigen telenovelle.

 

Hamza is een Belgische rapper, zanger en beatmaker van Lakense en Marokkaanse origine. Hij verscheen op het toneel met de nieuwe golf Belgische rapartiesten van de jaren 2010, waaronder ook Damso en Shay. Met een geheel eigen stijl kent de artiest succes van Brussel tot  Parijs. Hij won al verschillende gouden en platina platen en werkt samen met artiesten als Aya Nakamura, Christine And The Queens en Ckay. Zijn derde album Sincèrement kwam begin dit jaar uit.

Presentatoren
 • Peter Van de Veire (VRT 1)
 • Kat Kerkhofs (Play4)
 • Joëlle Scoriels (La Une)
 • Volker Krings (BRF)

Om 23.00 uur presenteren Laser System Europe, Arteventia en Painting With Light, in samenwerking met de Vereniging ter Bevordering en Promotie van Brussel, een moderne multimediashow die spectaculaire licht-, laser- en pyrotechnische effecten combineert. Dit ballet van licht en kleuren, vol magie en perfect gesynchroniseerd met emotioneel geladen muziek, zal de Jubelparksite in de kijker zetten en de tienjarige regeerperiode van onze Koning groots vieren, tot groot genoegen van jong en oud. Bereid je voor op een unieke ervaring!

Het concert en de laser-, licht- en vuurwerkshow worden ook uitgezonden op de nationale televisiezenders VRT 1, Play4, La Une en BRF en op TV5 Monde.

Praktische info en plan
 • Het concert begint om 21 uur, maar je bent van harte welkom in het park vanaf 19 uur.
 • Er zijn foodtrucks, bars, toiletten en EHBO-posten voorzien in het park.
 • Het park zal alleen toegankelijk zijn via de twee ingangen in de Blijde Inkomstlaan (de laan langs het park aan de kant van Schuman) :
  • de hoofdingang in het midden van de laan, ter hoogte van de Wetstraat
  • de ingang aan de zuidkant op de hoek van de Oudergemlaan

 • Het deel van het park tussen de triomfboog en de ingang aan metro Merode zal voor het publiek gesloten zijn.
 • Er is geen parkeergelegenheid. Maak bij voorkeur gebruik van het openbaar vervoer en het metrostation Schuman. Meer info via mivb.be
 • Er wordt een fietsenstalling voorzien in het zuidelijke deel van de Blijde Inkomstlaan (zie plan).
 • Er zal een specifieke ingang zijn in het park (via Nerviërslaan) voor personen met beperkte mobiliteit, alsook een voorbehouden zone in de nabijheid van het podium (zie plan).
 • Breng geen te grote tassen mee. Glazen flessen en blikjes zijn niet toegestaan in het park.
 • De Wetstraat en andere invalswegen in de wijk zullen worden afgesloten voor het verkeer. Meer info: