Feest in het Park: Brussel kleurt zwart-geel-rood!

Allen naar Brussel voor de Nationale feestdag! Neem je Belgische vlag mee en toon je getrouwheid aan ons land en de Koninklijke familie. Reuzenstoet, folklore, bezoek van talrijke instituties en musea staan op het programma op zaterdag 21 juli 2018. Het ‘Feest in de Warande’, georganiseerd door de Vereniging ter Bevordering en Promotie van Brussel zal zich uitstrekken van het Justitiepaleis, door de Regentschapsstraat en het Warandepark tot aan het parlementsgebouw.

U kan er genieten van talrijke gratis animaties van 10 tot 23 uur. Onmisbare trekpleister is zoals elk jaar het ‘Politiedorp’ van de federale en lokale politie aan het Poelaertplein.

Defensie stelt je een waaier van activiteiten voor in de Regentschapsstraat. Je ziet er talrijke animaties en initiaties. Een dorp van de civiele hulpdiensten wordt georganiseerd door IBZ. De civiele bescherming, de DBDMH, B-Fast, het Rode Kruis en de jonge brandweerlui zullen aanwezig zijn. De “Phenomenal Truck” van de Kanselarij van de Eerste Minister zal aanwezig zijn om jou een ander België te doen ontdekken.

De musea, eredienstplaatsen en talrijke instellingen zullen die dag open zijn; de Grote Synagoge van België, de Kerken, het Rekenhof, de Musea en de Protestantse Kapel. Aan het Koningsplein vind je de stand van de Europese Commissie ‘BEL-Europa’. Kom je met kinderen? Dan moet je zeker naar het Warandepark waar talrijke kinderanimaties doorgaan.

Wij vieren dit jaar de vijfde verjaardag van de troonsbestijging van Zijne Majesteit Koning Filip. Het feest in de warande zal dit jaar een klemtoon leggen op deze vijf jaren Koningschap met een speciaal ‘dorp’ gewijd aan de verenigingen die de Koning en Koningin in de vijf laatste jaren een bezoek hebben gebracht.

Het feest wordt beëindigd met een prachtig vuurwerk dat om 23 uur zal afgestoken worden vanuit de tuinen van het Paleis der Academiën, dankzij de steun van de Kanselarij van de Eerste minister. Het publiek wordt verwacht op het Paleizenplein. Toegang enkel via het Koningsplein en de Koningsstraat.

Het ‘Feest in de Warande’ gebeurt in samenwerking met de Kanselarij van de Eerste Minister, het Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, de Europese Unie, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Defensie en de Stad Brussel. Een onvergetelijke dag die je zeker niet mag missen! Alle aangeboden animaties zijn gratis.

Programma