Kom naar de Zavel voor allerlei leuke activiteiten!

FOD Binnenlandse Zaken

Uw veiligheid, ons beroep !

Ook dit jaar bieden we je in ons dorp een adembenemend avontuur aan!

De Civiele Veiligheid verwelkomt jong en oud voor een brede waaier aan activiteiten. Bekijk de gigantische pompen die ingezet werden tijdens de recente overstromingen in Italië.

Zin om de lucht in te gaan? Stijg op met de hoogtewerker tot meer dan 16 meter!

Beschik je over stalen zenuwen? Ontdek in drie minuten de verschillende risicosituaties die kunnen leiden tot inbraak of brand in ons spel Warning. En dankzij ons spel “Pick the pairs, an anti-pickpocket game” krijg je nuttige tips om je te beschermen tegen zakkenrollers.

Heb je echt geen schrik? Ontsnap uit onze escaperoom die in brand staat … als je durft! En waarom geen gasdicht pak aantrekken en je vaardigheden testen om enkele routinehandelingen uit te voeren?

Wil je verwittigd worden over een noodsituatie? Schrijf je in op BE-Alert, het alarmeringssysteem van de overheid. Neem vervolgens een kijkje achter de schermen bij het Nationaal Crisiscentrum en verneem hoe noodsituaties aangepakt worden.

De Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest viert zijn 50ste verjaardag! Leer zijn geschiedenis kennen en dompel je onder in een nieuw spel over de risico’s van woningbranden.

Hulpverleners aan het werk zien? Onze jeugdbrandweer demonstreert hoe een bevrijding uit een wrak verloopt en toont je de levensreddende technieken van een hart-longreanimatie.

Hou je van competitie? Maak een doelpunt op ons voetbalveld!

Ga je binnenkort op reis? Zorg ervoor dat je de Kids-ID van je kinderen tijdig vernieuwt om extra kosten te vermijden.

Leer de verschillende uniformen en bevoegdheden van de veiligheidsberoepen herkennen en klim aan boord van verschillende voertuigen van de hulpdiensten (brandweerwagens, ambulances, technische voertuigen …).

Kers op de taart: neem deel aan onze activiteiten en win een aantal nuttige zomergeschenken door te draaien aan ons rad van fortuin!

Tot snel!