‘Voor een veilig Brussel’ met Safe.brussels

Safe.brussels – voorheen BPV-BPS (Brussel Preventie en Veiligheid) – streeft een dubbele doelstelling na: de preventie en de veiligheid coördineren op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en alle betrokken actoren bijstaan om de veiligheid van de Brusselaars en van alle bezoekers van het Gewest zo goed mogelijk te garanderen.

Safe.brussels in video

Onze actieterreinen

Het Globaal Veiligheids- en Preventieplan (GVPP) is het instrument dat het Brussels Gewest heeft ingevoerd om de vele veiligheidsactoren met elkaar in verbinding te brengen. Het stippelt een alomvattend strategisch kader uit dat maatregelen en aanbevelingen harmoniseert, van preventie tot reactie. Het plan is opgebouwd rond 9 prioritaire werkthema’s die de acties van BPV omtrent preventie en veiligheid weerspiegelen.

Animatie en drones op de nationale feestdag

Je vindt onze teams terug op de stand van Safe.brussels op 21/07, op het Zavelplein.

Tijdens de nationale feestdag staan er animaties en dronedemo’s op het programma.

Onze drones op video:

Het Gewestelijk Crisiscentrum, een cruciale schakel in de gewestelijke veiligheid

Binnen safe.brussels coördineren de diensten van de hoge ambtenaar de noodplanning en het crisisbeheer. In het kader van de feestelijkheden van 21 juli staat het gewestelijk crisiscentrum helemaal paraat, zodat je zorgeloos kunt feestvieren. Je kunt rekenen op een gecoördineerd beheer, de aanwezigheid van eerstehulpverleners en verzorgingsposten, een aangepaste omkadering, verdeling van drinkwater …

Dag na dag voorbereid zijn, omvat ook:

  • noodplannen, met daarin met name specifieke actiefiches voor elke situatie;
  • preventieve maatregelen bij grote evenementen;
  • oefeningen waarbij de actoren de geplande maatregelen testen en hun automatismen scherpstellen.

Het Gewestelijk Crisiscentrum is in het leven geroepen met het oog op een simultaan en geïntegreerd beheer van de verschillende veiligheidsoperatoren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die er in diverse situaties gebruik van zullen maken:

  • bij geplande evenementen: aangekondigde manifestaties, sport- of culturele evenementen;
  • in nood- en crisissituaties van gemiddelde en grote omvang.

 

We zien je graag op onze stand, waar Safe-goodies voor je klaarliggen!